Koot en Bie website, Wiki zeiden het al: Je moet goed kauwen Muzikum. Zoals zo vaak zijn ze nog steeds actueel.

Één vingerhoedje ?
Ja, dat is nou een kwestie van goed ete, goed kauwe, dat het gelijkmatig in je bloed komp. Dan neem ik eleke avond 1 liter Bulgaarse yoghurt toe, jonge, ik zou je vertellen, wij wonen drie hoog, hè, als ik met die winterpeen van mijn op het moment supriem voor het open raam zou gaan staan, en ik zou richte, nou, dan spuit ik een volwasse vent zo van ze brommer. Volwassen vent spuit ik dan in één keer van ze brommer, echt waar !

Zoo !
Kwestie van goed kauwe, dat je...
Echt waar, echt waar ?


Vaste spijzen moet men drinken,
Vloeibare spijzen moet men eten.

Volgens mij heeft Zenboeddhist George Oshawa, de uitvinder van de macrobiotiek Wiki dat gezegd. Anders was het een andere etoloog.
Niet dat ik me aan die regel houd, je moet dat niet te letterlijk nemen, maar ik ben van nature een langzame eter, een nakauwer, misschien heeft dat ook met mijn zwakke maagje te maken.
Van mijn vader ge'orven. Mijn moeder schilde de appels voor hem. Een sterke boer met een zwak maagje.
Misschien was hij ook een zenuwpees, net als ik, zonder dat ik dat in de gaten had.


Ik eet standaard elke dag ongeveer van 6 tot 8 warm.
Dus niet, tússen 6 en 8; ik trek er echt ruwweg 2 uur voor uit.

3 gangen:

1. Cup a soup of soep van restjes, zeer veel kombinaties mogelijk. Teentje knoflook erbij, of schijfjes gember - ik ben modebewust!, knoflook en gember zijn me niet met de paplepel ingegoten. Knoflook pellen: teentjes eerst in de lengte doorsnijden.

2. Een kant-en-klaar maaltijd (soms een halve) uit de koelkast of de diepvries, in de magnetron. David brengt ook wel eens een bakje mee uit Eindhoven.
Mensen kijken me vaak een beetje meewarig aan als ik dat zeg, maar er is tegenwoordig best veel keus, en veel van die maaltijden zijn goed klaargemaakt. Stoommaaltijden van AH zijn bij mij favoriet, en Iglo Paella.
Dat ik geen fijnproever ben is een voordeel, dat geef ik toe.
Kant-en-klaar maaltijden zijn helaas bijna allemaal met vlees, vaak wel mínder vlees als vroeger. Er zijn er niet veel met vis; echt vegetariese kant-en-klaar maaltijden heb ik nog nooit gezien, vegetariërs kunnen (moeten?) blijkbaar allemaal zelf koken. Bovendien ben ik een omnivoor, met de maag van een omnivoor Wiki.
Ik eet minder vlees vanwege bepaalde omstandigheden in de bio-industrie en de uitstoot van ammoniak. De import van diervoeders (hoe ze geteeld worden en de gevolgen daarvan) en daarna de uitvoer van vlees (grote veehouderijen in een land dat toch al dichtbevolkt is, door mensen), dat is compleet idioot, logistiek gezien, en dus ook slecht voor het klimaat.

Als ik zelf kook moet ik uiteindelijk véél meer weggooien, En eetbaar eten weggooien is taboe. Wanneer ik zelf kook is er ook minder variatie, en het resultaat is vaak ongezonder.
Bovendien: zelf klaarmaken en daarna in mijn eentje zelf opeten vind ik echt helemaal niks

3. Volle yoghurt
Yoghurt staat in geen enkel restaurant op het menu, en is zó gezond, ook als het geen Bulgaarse is, zoals die van Kees van Kooten.
Met iets zoets: ijs, jam of fruit uit blik, veel soorten fruit kunnen in de magnetron zacht gemaakt worden. Extra groente kan daar trouwens ook gaar of knapperig in de magnetron "gekookt" worden.
Fruit kan na, rauwkost kan vòòr, of ergens tussendoor.

En tot slot koffie verkeerd - soms klop ik de melk zelfs op, met kaneel en/of cacaopoeder - en een koekje of 2, of 3.

Met dit dieet denk ik 100 te kunnen worden. Als God en mijn depressies het toelaten.


Intussen consumeer ik een paar quizen. Bijvoorbeeld Pointless Wiki , BBC ,YouTube; vaak versta ik de vraag niet eens, of hij interesseert mij niet, maar de formule is geweldig en de sfeer ook en Zander en Richard ook. House of Games van dezelfde Osman Wiki en "Gefragt - gejagt" ARD , ook leuk. Tijdens "Met het mes op 2 voor 12 seconden wijzer" heb ik meestal de koffie al op. Stukken sportwedstrijden (fietsen, schaatsen, snooker, tennis) en wat er verder voorbij komt zappen, als het maar niet iets is wat mij emotioneert. Reclame zap ik dus metéén weg, ik heb een reclameallergie. Enge ziektes, oorlogen, schrijnende armoede, felle debatten of juist geleuter kan ik zeker tijdens het eten niet verdragen.
Een voordeel van de TV boven tafelgenoten: met één druk op de   knop op mijn zapper kan ik alles en iedereen het zwijgen op leggen, terwijl ik toch kan blijven zien wie er aan het woord is, plus de lichaamstaal, en de eventuele ondertiteling.
Helemaal in stilte eten, zoals bij de Slangenburg, of de muesli bij Leo Snijders, zonder bewegende beelden... in mijn eentje vind ik dat niet prettig, dan hoor ik mijn kaken en mijn gedachten te veel malen.


Het voordeel van alleen eten heeft ook heel veel nadelen frownfrownfrown


Ik vraag soms mensen te eten. Ik kon best wel wat koken, maar doordat ik het zo zelden doe verwijnt ook het snippertje routine dat ik had, dus kost het me steeds meer moeite. Ik moet diep in mijn geheugen graven om me te herinneren hoe je welke soort vis moet klaarmaken, hoe lang welke rijst moet. En goed opletten dat de echte of de vega-burgers wel bruin gebakken, maar niet aangebrand zijn: héél moeilijk.
Van mijn moeder heb ik wat koken betreft niet veel geleerd. Ze had haar sterke en zwakke kanten. Als kokkin was ze minder goed dan als boerin. Aan het schoefelen, oogsten en beesten verzorgen, het kweken van groente en bloemen, beleefde ze meer plezier dan aan koken. Maar ja, dat was de taak van de vrouw.


Sommige mensen denken nog steeds dat de elektromagnetiese straling van een magnetron gevaarlijk of ongezond is. Niet dus. Google maar. Het metalen rooster in het deurtje van de magnetron is er om de microgolven in een kooi van Faraday Wiki te houden, anders werkt de magnetron niet Wiki. Ook als die microgolven zouden ontsnappen, zou dat niet gevaarlijk zijn.
De UV-straling van de zon is wél gevaarlijk KWF

Mijn magnetron is er een van eerste generatie, gekocht in 1986. In Portugal is de bliksem er een keer ingeslagen, via de elektriciteitsdraden die in Torres do Modego nog bovengronds aan palen hangen Maps. Portugese monteurs zorgden ervoor dat hij het weer deed en hij doet het nog steeds.


Katten die muizen, miauwen niet. Tijdens het eten praat men niet. Spreekwoord


Na het eten staan of duizend stappen gaan. (ik weet niet meer waar ik dat gelezen heb)
Of afwassen.
In de afwasmachine zetten telt niet, maar die heb ik ook niet.


En Jezus zei:
Niet wat de mond in gaat maakt een mens onrein, maar wat uit de mond komt, dat maakt de mens onrein. Nieuwe Bijbelvertaling.


 
     Reageren