Er zijn geen wetenschappelijke onderzoeken voorhanden die onomstotelijk bewijzen dat meridianen bestaan en dat deze via externe invloeden beïnvloed kunnen worden. Wiki

Maar als je denkt dat je ze voelt, bestaan ze. Ik voel ze.
Dat is een tricky redenering, want Thomas van Aquino Wiki dacht op die manier het bestaan van God te kunnen bewijzen. Vanuit de zintuiglijke ervaring.

Een meridianen-douche op het einde van elke wasbeurt doet me goed. Dát weet ik zeker.
Ik weet niet meer van wie ik hem geleerd heb en ik kan hem ook niet terugvinden op het Web.

 

tekening Marc ReijsVolg met de handdouche deze lijnen, in de aangegeven volgorde, in de aangegeven richting. Zo raak je grofweg alle meridianen.

De gele en de rode lijnen maken een lus rond het lichaam, ze gaan vanaf de kruin via de voorkant naar beneden en eindigen via de achterkant weer bij de kruin.
De blauwe lijnen lopen van het hoofd over de buitenkant van arm, de binnenkant van de arm naar de oksel en dan via de buitenkant van de knie en de buitenkant van de enkel naar de kleine teen, en via de grote teen naar het kruis.

Als ik probeer om steeds met mijn aandacht bij het gedeelte van mijn huid te blijven (eventueel met mijn ogen dicht),  dat door de waterstraal geraakt wordt, dan is het tegelijk ook nog een aandachtsmeditatie Wiki.

 


     Reageren