Ik ben 'ne prutser. (Wim Helsen Wiki)

Als ik iets nieuws koop, verander ik er vaak meteen iets aan, voeg er iets persoonlijks aan toe. En hergebruiken heb ik al van onze vàdder geleerd.
Op de een of andere manier hou niet van spiksplinternieuwe dingen en meer van gerepareerde. Misschien hou van dingen die op mij lijken?
There is a crack in everything, Leonard Cohen YouTube.

Ik had een grote witte doek gekocht als overtrek voor mijn bank.
Maar hij was eigenlijk niet groot genoeg. Toen heb ik er lussen aan genaaid en het geheel met touw aan de achterkant strak gespannen.

Zie je ook de veiligheidsspelden aan de zijkant?

Mijn droogrekje was bestemd om over de leuning van een balkon te hangen.
Ah, ik zal er blokjes aan nieten met de grote nietmachine. Maar dat moest natuurlijk gebeuren, terwijl het rekje op de werkbank lag en toen kwamen ze niet op de goede plaats terecht.
De tweede keer beter opgelet. Nu funksioneert het prima.

 

 

Een stuk ouwe sok om mijn ouwe huid te beschermen, naarmate ik ouder word, wordt hij steeds dunner. Bovendien is het tafelblad erg ruw. Terwijl hij toch erg glad was toen ik hem kreeg van Tante Jaan en Ome Martien. Hij was vettig doordat ze er varkens op hadden geslacht. Wim heeft hem indertijd nog mee schoongemaakt.

Echt waterdichte zadelhoes. Gemaakt van de kapuchon van een oude regenjas. Kostte wel € 4,- , voor de drukknopen. De eerste keer had ik de Afghaanse kleermaker niet de goede plek aangewezen. Dus opnieuw, weer € 4,-. Wel duur voor zo'n hoesje. Maar op zo'n gratis hoesje staat reclame en daar heb ik een hekel aan. En die zijn niet waterdicht.

Tafeltje op mijn buro, als ik even wil staan.    En touwtje aan mijn leesbril.

Maar deze hoogslaper voor David valt niet in de categorie gepruts, vind ik zelf. Nu was ik een echte klusser.


video op Youtube


     Reageren