Waarom is er geen Partij van de Aardbeien ?

Ook aardbeien worden op een plant-onvriendelijke manier opgefokt en daarna geslacht.
Ze worden meestal onder glas en of zelfs onder plastic geteeld, in plaats van lekker buiten in de volle grond. Door vervroeging en verlating kunnen ze vanaf eind februari tot eind december, dus bijna het hele jaar door, geoogst worden, helemaal tegen hun natuurlijke groeiproces in. En ze worden steeds groter en wateriger, echt plofaardbeien.

Als een Partij van de Dieren bestaansrecht heeft, waarom dan ook niet een voor de aardbeien en de bloemkolen ?
Als je dieren stemrecht geeft, of als ze vindt dat je namens hen moet spreken, waarom sluit je planten dan uit ?
Dat zijn toch net zozeer mensen als de dieren ?

Om misverstanden te voorkomen : ik eet soms vlees, maar ik vind wel dat dieren met respect behandeld moeten worden.
Dieren en wormen en planten en houten meubelen en computers en plastic zakjes, die moet je allemaal met respect behandelen, allemaal verdienen ze op hun manier ons respect.
Het gemier en gemekker van de mensen van de Partij van de Dieren en anderen, dat je dieren als mensen moet behandelen: dieren zijn schepselen Gods, net als de virussen, de bacteriën, de wormen, de kikkers, de mussen, de paarden en de apen, maar dat zijn allemaal geen mensen. Je kunt/moet die niet allemaal op dezelfde manier behandelen.

Maar ik ben het eens met heel veel in Marianne Thieme's Wiki prachtige Droomrede 2013 YouTube. Het gaat haar niet alleen om de dieren, maar om al het Leven op Aarde. En om alle consequenties. Daar kan Jesse Klaver een voorbeeld aan nemen.

Ik verwachtte nooit op die partij te gaan stemmen, maar bij de EU-verkiezingen heb ik het toch gedaan. Zij komen het dichtst bij een Mondiale partij.


     Reageren