De hele aarde wordt overheerst door één diersoort, de mens.
Van de andere dieren hebben de soorten die zich het best aan die situatie kunnen aanpassen de beste overlevingskansen.

Honden, katten, muizen, luizen, vee en mijn vogeltjes hebben van alles geleerd om in de mensenwereld te overleven, soms onder dwang. Ze hebben niet alleen geen last van de mens, ze hebben er soms ook profijt van.
Steeds meer dieren komen in de stad hun eten halen. Carel vertelde me, dat een vriend van hem een vos op straat had gezien in Neerbosch Oost, dat is vlak bij mij!
Ik hoop dat ze over een tijdje ook bij mij in de tuin komen. Net als de meesjes en de roodborstjes, de egels en de muizen.
Niet ín mijn huis ajb.

Dieren die in de buurt van mensen leven, hebben onder andere allemaal geleerd, dat ze geen plastic moeten eten, mijn koolmeesjes bijvoorbeeld.

Diersoorten die dat nog steeds niet door hebben, zijn ten dode opgeschreven. Ik hoop, dat veel dieren snel zullen leren geen plastic te eten, want als ze wachten tot mensen niet meer overal plastic laten rondslingeren, zal het te laat zijn.

Dat zou ik jammer vinden, om een heleboel bekend veronderstelde belangrijke redenen,
maar iets dat mij direct raakt, is dat ik ze dan niet meer zie. Op TV en zo.
In het echt heb ik so wie so vrijwel nooit dieren gezien die zich niet aan de mens hebben aangepast, want ik ben zelden in gebieden geweest - en ik zal er waarschijnlijk nooit meer komen - waar de mens niet overheersend aanwezig is ...

En de dieren die ik op TV zie? Die hebben in elk geval mensen met camera's in hun leefomgeving moeten dulden.

 

 


     Reageren