Diederik Gommers Wiki is, als voorzitter IC-vereniging, expert bij het OMT Wiki

Hij zei in Nieuwsuur 2020-07-25 : "Gelukkig ben ik geen politicus."

In de vergaderingen van het OMT herkent Gommers een patroon. 'Het kabinet verwoordt de conclusies achteraf vaak anders dan het OMT. "Er zat een politiek kleurtje aan. Er werd lange tijd gezegd dat mondkapjes geen zin hadden in verpleeghuizen en dergelijke, maar ze lieten weg dat er een tekort was."
Aanvankelijk zegt het RIVM dat mondkapjes "geen zinvolle toevoeging" aan het coronabeleid zijn. Later erkent premier Mark Rutte dat er een (beperkt) positief effect is. Gommers: "Ik zou gelijk hebben gezegd: mondkapjes helpen misschien wel, maar we moeten moeilijke keuzes maken omdat er een tekort is. Dan ben je eerlijker en transparant. Volgens mij geloven mensen je dan veel beter dan wanneer je ineens, in mijn ogen, 180 graden draait."

"Ik merk aan mezelf dat je gewaardeerd wordt als je gewoon eerlijk en transparant bent. Maar in de politiek verpak je het op een bepaalde manier. Gelukkig ben ik geen politicus."


Helaas is geen enkele "politicus" zo eerlijk en transparant als Gommers. Ze draaien allemaal, ook de mensen waar ik op stem.
Helaas zei Gommers niet: "ze hebben gelogen".
En hij zei ook niet: "een keer gelogen, altijd een leugenaar".
Toch is dat een volkswijsheid.
En ook: 'Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.'

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel - Online  tegeltjes bakken - WBVB Rotterdam


Ook opmerkelijk: Gommers' gebruik van het woord "politicus" versterkt de connotatie Wiki "onbetrouwbaar persoon".
Politici zijn per definitie onbetrouwbaar volgens hem.


     Reageren