Kijk, luister en huiver: 

Op1, Seizoen 1 Afl. 175 -  21 juli 2020, 19:30 / 55:52

De burgemeester zegt: "Als we de de boodschap er af en toe nog maar eens goed inpluggen."

Meneer Bruls toch. Kijk toch uit wat u zegt. Nu weten we precies hoe u over ons denkt: u beschouwt ons als apparaten waar je met een kabeltje iets in kunt pluggen.

Wij zijn mensen, meneer Bruls. Mensen met verstand, met verantwoordelijkheidsgevoel en wij kunnen ons heel gedisciplineerd aan regels houden.
Maandenlang. Jarenlang.
Als we de noodzaak ervan inzien.

Wij rijden niet door rood. 99 % van alle keren dat een automobilist een rood stoplicht voor zich ziet, stopt hij. (het percentage heb ik uit mijn duim gezogen). We stelen niet, ................

Zolang we ervan overtuigd zijn, dat er anders vreselijke dingen gebeuren, houden wij ons aan de regels. En zolang ons duidelijk is wát we moeten doen en wát we moeten laten om rampen te voorkomen. 

Als u blijft zeggen: "Hou ook buiten 1,5 meter afstand.", zonder er bij te zeggen, dat dat binnenshuis véél belangrijker is dan buiten, omdat het gevaar voor besmetting buiten véél kleiner is, dan weten we, dat we niet al uw regels precies op hoeven te volgen. (Let wel: ik zeg niet dat je buiten níét besmet kunt worden, maar de kans is veel kleiner.)

Zolang u in de wijkcentra in Nijmegen de pijlen voor verplichte looproutes op de grond laat staan, terwijl bijvoorbeeld bij het CWZ die pijlen op de gangen al lang weggehaald zijn, dan weten we, dat we niet al uw regels precies op hoeven te volgen.

Samen met premier Rutte en het RIVM zult u met een duidelijker boodschap moeten komen,
u zult ons moeten overtuigen. U kunt er bij ons niets inpluggen.


En u kunt brullen wat u wilt, ik zie toch wel dat u geen leeuw bent.


We blijven zelf verantwoordelijk.


     Reageren