Een voorbeeld van een tekst die ik tijdens de les gebruik:

De herder en de yup.

Een herder hoedt zijn kudde schapen op een verre en verlaten heuvel als hij een splinternieuwe BMW 645 cabrio in een stofwolk ziet naderen.

De bestuurder, een man elegant gekleed in een pak van Versace, schoenen van Gucci, een bril van Ray Ban en een stropdas van Yves Saint Laurent, stopt en leunt uit het raam.
"Als ik jou precies vertel hoeveel schapen jij hebt, krijg ik er dan eentje van jou?", vraagt hij aan de herder.
De herder kijkt de yup aan en zegt: "Ok, waarom niet".
De yup trekt onmiddellijk zijn MacBook Pro op schoot en verbindt deze via bluetooth met zijn Huawei P30. Hij maakt een gprs verbinding, surft naar een website van NASA en selecteert een navigatie systeem om zijn super-exacte positie te bepalen. Hij stuurt vervolgens de data naar een andere satelliet van NASA, die het hele gebied scant en hem een ultra scherpe foto stuurt. De yup opent Adobe Photoshop en stuurt de foto naar een laboratorium in Hamburg dat hem na enkele seconden een E-mail stuurt met de bevestiging dat de foto is bewerkt en opgeslagen. Via een ODBC connectie maakt hij verbinding met een MS-SQL database en in een spreadsheet van Excel met honderden ingewikkelde formules laadt hij alle data van de E-mail. Na enkele minuten genereert het programma een antwoord van 150 pagina's in kleur en de yup drukt deze af op zijn mini HP laserjet.

Hij kijkt de herder aan en zegt: "Je hebt exact 1586 schapen".

"Dat klopt", zegt de herder, "Je mag dus een schaap uitzoeken".

De yup stapt uit, zoekt een dier uit en doet het in de achterbak.

Dan zegt de herder: "Hé, als ik jouw beroep raad, geef je me dan mijn dier terug?"

De yup denkt even na en zegt: "Ok, waarom niet?"

De herder zegt: "Jij bent manager".

"Ongelooflijk", zegt de yup, "Dat klopt, hoe weet je dat?".

"Dat is niet zo moeilijk", zegt de herder, "Je verschijnt terwijl niemand daarom gevraagd heeft, je stelt een vraag waarop niemand zit te wachten, met heel veel gedoe en gewichtigdoenerij geef je een antwoord dat ik al weet.....en daarvoor wil je dan betaald worden.

 

Bovendien begrijp je niets van mijn werk, dus geef me mijn hond terug."


Maar niet al mijn vooroordelen over managers zijn terecht.
De Sint van het MT zag mij aan het werk

 


 
     Reageren