Veel dingen hebben in mijn huis een vaste plaats en ik doe veel dingen in een vaste volgorde.
(Is dat autisties of normaal?)

A. Tijdens een HoogPool leg ik sommige dingen niet op hun vaste plaats of wijk ik af van de vaste volgorde, niet per vergissing, maar omdat ik het op die dag anders wil doen.
B. Bovendien komt het tijdens een HoogPool relatief vaak voor, dat ik de vaste plaats of de vaste routine wijzig.
Dit ding/deze dingen leg ik vanaf nu ergens anders neer, ze krijgen een nieuwe vaste plaats.
Deze routine doe ik vanaf nu niet meer in de volgorde die tot nu toe gebruikelijk was, Vanaf nu doe ik het anders.

Voorbeelden.
A. Ik ga vanmiddag koffie zetten, ik voel me slaperig. Mijn normale gewoonte is om alleen als slot van het avondeten een mok koffie te maken. (Het is wel een beetje riskant, nu koffie te gaan drinken, ik ben toch al zo speedy,)
B. Ik heb gisteren een nieuw theezeefje gekocht om koffie mee te zetten. Ik ga dat andere theezeefje daar niet meer voor gebruiken. [foto's]

A. Ik hang mijn rode T-shirts meestal aan de waslijn in mijn fietsenhok te drogen, vandaag hang ik ze boven.
B1. Vanaf nu ga ik mijn T-shirts binnenstebuiten ophangen. Omdat ze dan minder vervalen. Binnenstebuiten in de wasmachine, dat deed ik al, maar ik hing ze tot nu toe zó op, dat ik ze kon opvouwen en in de kast leggen zoals ze aan de waslijn hingen. Vanaf nu moet ik ze dus buitenstebuiten keren voor ik ze opvouw.
B2. Ik ga ze ook niet meer met wasknijpers vastmaken, maar ik hang ze dubbel op, met de kraag en de mouwtjes over de waslijn heen. Net als David.

A. Vandaag zet ik de vuilniszakken al 's middags buiten en niet vanavond. Dat komt vandaag beter uit.
Geen B-verandering: maandagavond laat buitenzetten lijkt me toch beter. Dinsdagochtend vroeg kan ook, maar meestal ben ik nog niet wakker als die mannen van de DAR door de straat komen rijden.

Het kleine tuimelraampje boven de trap maak ik vandaag dicht, het is koud. Vanaf nu zal ik het vaker dicht doen of op een kier laten staan, de wintertijd is begonnen. In de zomer staat het bijna altijd helemaal open.


 
     Reageren