Kijk, luister en huiver: 

Op1, Seizoen 1 Afl. 175 -  21 juli 2020, 19:30 / 55:52

De burgemeester zegt: "Als we de de boodschap er af en toe nog maar eens goed inpluggen."

Meneer Bruls toch. Kijkt toch uit met wat u zegt. Nu weten we precies hoe u over ons denkt: u beschouwt ons als apparaten waar je met een kabeltje iets in kunt pluggen.

Wij zijn mensen, meneer Bruls. Mensen met verstand, met verantwoordelijkheidsgevoel en wij kunnen ons heel gedisciplineerd aan regels houden.
Maandenlang. Jarenlang.

Wij rijden niet door rood. 99 % van alle keren dat een automobilist een rood stoplicht voor zich ziet, stopt hij. (het percentage heb ik uit mijn duim gezogen)

Zolang we ervan overtuigd zijn, dat er anders vreselijke dingen gebeuren, houden wij ons aan de regels. En zolang ons duidelijk is wát we moeten doen en wat we moeten laten om rampen te voorkomen. 

Als u blijft zeggen: "Hou ook buiten 1,5 meter afstand.", terwijl iedereen gehoord, gelezen en zelf ervaren heeft, dat dáár nauwelijks of geen gevaar is, dan weten we, dat we niet al uw regels precies op hoeven te volgen.

Zolang u in de wijkcentra in Nijmegen de pijlen voor verplichte looproutes op de grond laat staan, terwijl bijvoorbeeld in het CWZ die pijlen op de gangen al lang weggehaald zijn, dan weten we, dat we niet al uw regels precies op hoeven te volgen.

Samen met premier Rutte en het RIVM zult u met een duidelijker en overtuigender boodschap moeten komen.


 
     Reageren